Szokásos felhozatal

 2011.04.29. 18:26

Nem nagyon tud lázba hozni az idei blockbuster szezon, de azért van egy két cím, ami érdeklődést vált ki belőlem.
Intézzük el előbb azokat, amik a legnagyobb felhajtást kapták.

Itt van ugye a legújabb Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides - , amire naivan azt hittem már sosem kerül sor. Az első rész jó volt (véleményem szerint ott kellett volna befejezni), a siker után természetesen muszáj volt folytatni, de inkább csak Johnny Depp bohóckodásai miatt maradtak emlékezetesek. Az új rendező (Rob Marshall) véleményem szerint elég furcsa választás, már csak azért is mert eleddig nem sok hasonlót készített... Persze lehet ez jót tesz majd a sorozatnak.

Befejeződik a HP sorozat is a Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 -al. Bevallom őszintén én nem láttam még egy részt sem, nem hoz lázba, de azért elég nagy siker lett a sorozat, szóval meg kell említeni :-) Azért ahogy egyre nőttek Harryék, úgy lettek egyre jobbak a részek (legalábbis a kritikák szerint), szóval biztos ez lesz a legjobb rész ;-) (Részemről én inkább a The Hobbit -ot várom :P)

A folytatásoknál maradva: megkapjuk idén a Transformers adagunkat is a Transformers: Dark of the Moon -al. Szokásosan látványorgiát tessék várni, semmi többet, ráadásul Megan Fox sincs. Cccc.

Kapunk szuperhősöket rendesen (az igazi csak jövőre lesz), kapunk sok zöldet (Green Lantern), egy igazi amerikai harcost (Captain America), kedvünkért összehozzák a jelen kort és a mitológiát (Thor), illetve egy érdekes mixben a vadnyugatot az űrlényekkel (Cowboys & Aliens).
Túl sok újítást ne várjunk egyiktől sem, nagy zúzás, látvány az lesz, igazi blocbusternek való mind. A Cowboys & Alienset talán ki lehet emelni, bár egyértelműen a cél, hogy a két műfajt összehozva nagyot merítsenek (hisz, ilyen még úgysem volt), lehet bárgyú lesz a történet, de valahogy érdekes hangulatot sikerült csinálni neki. Bár a két stílus szerintem teljesen eltérő, mégis össze tudták úgy hozni (legalábbis trailer alapján), hogy ne legyen idegen a kettő.

Nézzünk pár olyat, ami talán több lesz, mint egy egyszerű blockbuster film.

Rögtön itt van a Super 8, ami lehet, hogy nem hoz semmi újat, de itt valahogy pont ezt várjuk. Spielberg mentorkodása alatt készült film körül sok a titkolódzás, nem tudni sokat róla, de ha legalább a régi idők tini sci-fi hangulatát visszahozza, már akkor megérte.

Aztán jön a The Tree of Life, amit már rég óta várok, a trailer hangulata nekem bejött, az író rendező meg ugye elkövette a zseniális The Thin Red Line -t, ami a történetről kiderült az is felcsigázott (több idősíkon játszódó), remélem értelme is lesz.

Maradjunk a melankolikus hangulatú, remélhetőleg, értelmes filmeknél: Winter's Bone. Szintén régebb óta kiszúrtam már magamnak, a trailer alapján húsba vágó lesz, és ami még nagyon fontos: emberi. Ez (talán a The Tree of Life) kivételével, hiányzik az eddig felsoroltakból, ezért örülök, hogy ilyen film is a terítékre kerül. Állítólag a színészi alakítás is nagyon jó lett.

Végére hagytam egy, könnyed hangulatú mozit: Your Higness. Kellenek a jó felnőtt mesék, csak olyan kevés van belőlük. Számomra az etalon a Big Fish és a The Princess Bride. Sajnos hozzájuk hasonló ritkán születik, pedig próbálkozásból azért van bőven, de, a Stardust -ot leszámítva, leginkább említésre sem méltó produkciók keletkeznek.
Talán ezt fogja most megtörni a Your Higness, bár némi szkepticizmusra ad okot, hogy eddig nem túl fényes a visszhang.

Végszónak csak annyi, ha az utolsó 4 cím beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor már egy, mozizás szempontjából, tartalmas nyárnak nézünk elébe.

Címkék: film 2011 blockbuster

A bejegyzés trackback címe:

https://zogmund.blog.hu/api/trackback/id/tr272865138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása