2009 karácsonya

 2009.12.31. 09:05

Igen sűrűre sikeredett az idei karácsonya a családnak, szüleim öcsémmel és húgommal költöztek pár házzal arrébb, 22. -én este a MÜPA -ban volt jelenésünk, 23. -ra pedig tanyasi sütés főzést szerveztünk, 24. -e nagycsaládi karácsonyozás, 26. -án ifjúsági Istentisztelet a gyüliben.

Amikor 23. -án reggel leindultunk a tanyára ötösben (Apa, Anya, Andris, Lencsi és Jómagam) több ízben is el kellett "szenvednem" öcsém és húgom megjegyzéseit, hogy ha én nem nem erősködöm, most otthon pihenhetnének a jó meleg házikóban.
Nos igen egy nyirkos, hideg téli napon nem mindenkinek van kedve egész napos munkára a tanyán, ahol ráadásul sokat kell várni, amíg a sparherd és a kis kandalló befűti a szobát.
Útközben kiderült, hogy a Anya elfelejtette elhozni a karácsonyi mandulás kalács receptjét, pedig az lett volna a LÉNYEG!

Nehézkesen indult hát a munka, bár Anyunak és nekem töretlen volt a lelkesedésem. Mikor azonban elérkezett a "reggeli" ideje (úgy fél 12 -kor) már egy kicsit oldódott a hangulat, az étkezés alatt pedig nagyon jó kedvünk kerekedett egy kis nosztalgiázás hatására, és innentől kezdve nagyon "beindult" a nap, végig remek hangulatban készítettük a karácsonyi ebédet, egy kis hócsatával is megfűszereztük a napot, s végül Anyu úgy döntött, hogy mégiscsak megcsináljuk a kalácsot (ez már este 8 körül volt), s végül azt is beraktuk a kemencébe. S mennyire megérte!! Elmondhatatlanul finomra sikerült! Ráadásul a kemencében sült pogácsa, kenyér, ott főtt töltött káposzta is zseniálisra sikeredett, nem beszélve a többiről. A jó hangulat pedig kitartott végig.
Szóval abszolút nem bánta meg senki, hogy lementünk, nekem az idei egyik legjobb családi élményem!

Aztán elérkezett a karácsonyi ebéd ideje. Elég nyögvenyelősen indult a dolog. Mónival és Bálinttal még elmentünk Ecserre megnézni Ica mamát, meg elhoztuk Emi mamát is, aki segített az ajándékok becsomagolásában, ám így is a megbeszélt kettő órás kezdésről sikerült fél órát késni, ám még a dédiken kívül és természetesen a helyieken (hisz szüleim új házában tartottuk a karácsonyt) kívül még senki sem volt ott....
Mivel már mindenki nagyon éhes volt, kénytelenek voltunk hiányosan nekikezdeni az ebédnek.

Végül négyre megérkeztek Nagybátyámék és Orsiék is, és a régi időket megidéző kellemes családi karácsonyunk lett. Adélkának és Gergőnek ez volt az első karácsonya, megbeszéltük, hogy csak 10 éven aluli gyerekek kapnak ajándékot (ezt aztán volt aki "megszegte", de jól tette :)), nagy élmény volt nekik :)

S a nap közös lezárásaként csaptunk egy (elmaradhatatlan) társasjátékozást. Mivel sokan voltunk ezúttal Boggle került terítékre (bár volt Alhambra, Carcassonne, Race for the Galaxy és Zooloretto is). Rég játszottam már ilyen jót ezzel a játékkal (legjobb szót Balázs találta: "Áldél". És még meg is magyarázta :D (amikor pl. delet mutat az órád, de egy óra van ;))). Aztán mikor a többiek elmentek, a "kitartókkal" (Andirs, Móni, Balázs és Én), projektor híján két monitoron megnéztük a Blow -t (nem volt rossz, talán majd írok róla).

Mindent összegezve örültem, hogy végül, több éves kihagyás után, ismét volt családi karácsony (többek között én forszíroztam a dolgot :)), nagyon jól sikerült, jövőre ismételhetünk :)

Címkék: család karácsony társas tanya

A bejegyzés trackback címe:

https://zogmund.blog.hu/api/trackback/id/tr511634411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása