Röviden: semmi jót.
Pontosabban: egy film árnyékában fog lezajlani az egész.

Általában nem az én stílusom képviselteti magát nyáron a mozikban. Nem vagyok oda a "popcorn" mozikért, s mivel ez az időszak az ilyen típusú filmek burjánzásának ideje, kevés jó alkotás csurran-cseppen.

Ennek ellenére mégis van amire talán érdemes lesz odafigyelni. Egy biztosan, de azt hagyom a végére :)
Kezdésnek itt van a héten bemutatásra kerülő legújabb Robin Hood. Ridley Scott hasonló témában készített már filmet, elég csak a Gladiátorra vagy a Kingdom of Heaven (Mennyei Királyság) -re emlékezni. Mindkettő jó, de főként a Kingodm of Heaven, így bizton reménykedhetünk abban, hogy ez sem csak egy látványos csihi-puhi lesz a középkori Angliában. Ráadásul ez nem egy szokványos Robin Hood film, hanem, a manapság oly közkedvelt mintát követve, amolyan eredetfilm. (Kár, hogy elvetették azt az ötletet miszerint Robin lenne a negatív és Nothingem bírája a pozitív szereplő, sőt olvastam olyat is, hogy Russel Crowe játszotta volna mindkét főszerepet. Mindkettő sok potenciált rejtett volna magában...)
imdb, HD trailer.

Ha már látványos csihi-puhi, akkor itt van a Prince of Persia: The Sands of Time. Ki ne emlékezne a jó öreg (aztán felújított) játékra, ami mindenképp megfilmesítésért kiáltott. Most megkapta.
Az alcím is sejteti, hogy egy franchise -t szeretnének ráépíteni. Producerként Jerry Bruckheimer jegyzi, ami (a trailer mellett) garancia arra, hogy CGI ben tobzódó akciódömpingben lesz részünk, s ha legalább olyan jó lesz mint a Pirates of the Caribbean első része (ezt szintén producerként jegyezte Bruckheimer), akkor talán nézhető lesz.
(A trailert először szinkronosan néztem, nos a szinkron katasztrófa...)
imdb, HD trailer.

Érdekes lehet M. Night Shyamalan The Last Airbender -e, úgy néz ki Shyamalan új irányvonalat vett, s a misztikumot kissé háttérbe szorítva, egy brutálisan látványos mozit készített. Remélem a látvánnyal arányosan nem fogyott az agyalnivaló (bár tény, az utóbbi filmjeiben ebből is keveset kaptunk).
imdb, HD trailer.

Érdekes lehet még (már csak Antal Nimród miatt is) a Predators, a Kick-Ass (ezt már vetítik, s finoman szólva is pozitív a fogadtatás, számomra az idei eddigi legnagyobb meglepetés), a Centurion (bár ez nem biztos, hogy nyáron kijön), és a Toy Story 3 is. Remélem ezt nem rontják el úgy mint a Shrek, Ice Age stb. folytatásokat, mindenesetre a bemutatójából ítélve sanszos, hogy nem. Apropó Shrek. Ha hihetünk az alkotóknak\címnek most nyáron érkezik utoljára a mozikba a zöld ogre (Shrek Forever After), talán kap egy méltó befejezést, bár erre kevés az esély... A bemutató alapján a Despicable Me is elég vicces lehet, bár ezt egy kicsit félve várom.
Két érdekesség még: The Expendables (A jó öreg Sly rendezésében felvonuló jó öreg akcióhősök már csak a kuriózum kedvéért is érdekesek, és ugye ebben a filmben lesz először egy jelenetben együtt Sylvester, Arnold meg Bruce!), és a Piranha 3-D. Na ez az a film, amin a legjobbat lehet majd röhögni, mert komolynak vették :D

De térjünk át az ígéretesebbekre!
Splice. Ugyan horrorként van aposztrofálva, s én azokat nem szeretem de az előzetes nem tűnik horrorosnak, viszont a story nagyon érdekes. Nekem a Majomábécé jutott eszembe róla, sci-fi kivitelben. Az előzetesben átjött hangulat szintén erős, s gyanítom a "mutáns" majd kettős érzéseket vált ki belőlünk: megkedveljük de félünk is tőle.
Had idézzem az [origo] filmklub ide vonatkozó írását: "Sejthető persze, hogy aki Istent játszik, végül pórul jár. Csak lássuk már, hogyan!".
imdb, HD trailer.

Ha már említettem az [origo] filmklub -ot, akkor ezt az cikket is mindenképpen meg kell említeni. Ha igazán értelmes filmekre vágyik az ember a blockbuster szezonban akkor itt mazsolázhat a kínálatból.
4 film nagyon felkeltette az érdeklődésemet innen (plusz itt meg van említve a Splice is): Julia (Tilda Swinton miatt is, meg az érdekes történet végett, nem mellékesen állítólag vicces is :)), Politist, Adjectiv (bár már régebbi film (én már tavaly óta várom, hogy megnézhessem), a román filmek mostanában egész jók, s erről is csak jót hallani), Polanski legújabb (lehet utolsó) filmje a The Ghost Writer, és ami talán a legjobban hangzik (mármint számomra :)) az a Mr. Nobody (a téma hasonló, mint amiről itt elmélkedtem).

A végére hagytam azt amit a leges legjobban várok. Ez igazi blockbuster film lesz, remélhetőleg mondanivalóval, fejtörővel, izgalommal, látvánnyal. Amolyan tipikus 10/10 várományos! Ez pediglen nem más, mint az Inception.
Egy nevet kell csak itten említeni: Christopher Nolan. Talán ezen a ponton be is fejezhetném, felesleges is többet mondani :)
Bár nem végeztem kutatásokat ezügyben, de azt hiszem nem nagyon lövök mellé, ha azt mondom, hogy nincs még egy olyan rendező, akinek az összes filmje 7.5 felett lenne az imdb -n. Nos ha szigorúan vesszük Nolan sem olyan, bár a két kilógó film közül az egyik az az első rendezése, ami egy rövidfilm (Doodlebug), de az is 7.06, a másikat pedig "csak" rendezte, de nem írta, az pedig az Insomnia, de az is 7.2. Az összes többi megüti a szintet. Sőt!

Nagyon szeretem a filmjeit, mert agyalni kell rajtuk, általában komoly mondanivalót is hordoz magában, ötletesek, végig lekötnek.
Ami még érdekessé teszi a dolgot az az, hogy a Following óta ez lesz az első olyan filmje, amit teljes mértékben ő írt (az Insomnia kivételével mindegyiknek legalább a társírója), tehát abszolút egyedi ötlet.

Ha ide vesszük még, hogy remek színészek (DiCaprio, Ellen Page, Cotillard, Michael Caine) játszanak benne, ráadásul az előzetes is brutálisan jó, a plotról már nem is beszélve, akkor méltán várhatjuk, hogy ez a film az összes többit háttérbe szorítja majd!

Én mindenesetre már nagyon várom :-)
imdb, HD trailer, az Inception hivatalos oldala, még egy kis olvasnivaló a Playlistről

Nos "röviden" ennyi, mindenkinek jó és tartalmas szórakozást a nyári filmes szezonban :-)

(Közben az [origo] filmklub írt egy kritikát a Robin Hood -ról. Egyre jobban úgy tűnik érdemes lesz megézni a filmet :-))

Címkék: film 2010 christopher nolan blockbuster inception splice

A bejegyzés trackback címe:

https://zogmund.blog.hu/api/trackback/id/tr201994571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása